Premierul grec transmite acum guvernului italian sfaturi în legătură cu criza generată de conflictul pe tema bugetului italian cu Uniunea Europeană.

Omul care a condus o întreagă țară cu spatele la zid, după ce s-a hrănit cu "iluzii", dar care a luat în cele din urmă o decizie "cu mintea limpede", acum pare să dea sfaturi italienilor care au o criză diferită cu Executivul de la Bruxelles, scrie Protagon, citat de Rador.

Potrivit Corriere della Sera, premierul grec nu s-a limitat doar la simple gânduri, ci a dat guvernului italian sfaturi cu privire la gestionarea crizei. Într-un articol al ziarului italian cu titlul „Sfaturi de la Tsipras către Italia: Opriți-vă acum, după aceea va fi mai rău”, se arată că Tsipras a abordat recent personalități din Italia, motivând că, în calitate de premier grec, „are o propunere de făcut”.

„Nu pot să fac nimic (pentru apărarea Italiei n.trad.) pentru că aș fi primul care aș genera suspiciuni”, se pare că ar fi spus Tsipras care, după cum comentează Corriere della Sera, „își amintește în mod sigur că Italia nu a făcut nimic atunci când el încerca disperat să îndulcească termenii draconici impuși de Zona Euro Greciei”, transmite HotNews.