Ministerul de Externe a transmis că autoritățile turce nu au notificat încă ambasada României la Ankara în legătură cu accidentul rutier produs în zona localității Kemer, în sud-vestul Turciei, soldat cu moartea a trei români.

"Ambasada României la Ankara are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Kemer, în urma căruia trei persoane au decedat, iar o alta a fost rănită. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor afectate", a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

MAE mai susține că autoritățile turce nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la accident.

"Până în prezent, autoritățile turce nu au notificat ambasada cu privire la acest accident rutier, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Ankara monitorizează situația și este în contact cu autoritățile locale,  fiind pregatită să acorde asistență consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite și pentru eliberarea certificatelor de deces", mai spune sursa citată.