Turcia a crescut furnizarea de arme, muniție și echipamente în Siria, potrivit Damascului, în schimbul petrolului și antichităților furate de Statul Islamic. Rusia a condamnat Ankara pentru susținerea operațiunilor armate ale teroriștilor în Siria.

„Avem informații sigure că Guvernul Turciei a crescut, recent, susținerea pentru teroriști și nivelul livrării de arme și muniție pentru a-și continua activitățile criminale, în schimbul petrolului și antichităților furate, la prețuri mici, profitând de prezența teroriștilor cărora le-a permis să controleze zonele de graniță”, arată o declarație oficială a Comandamentului General din Siria, citată de agenția oficială de știri din această țară și preluată de RT News. 

Noile livrări de arme, care ar fi parte a înțelegerii care implică petrol furat și obiecte de artă din partea Statului Islamic ar fi livrate incognito sub forma ajutorului umanitar și trec fără probleme de controlul de la graniță, afirmă oficiali de la Damasc.

Anterior, președintele Turciei Tayyip Erdogan a respins acuzațiile potrivit cărora Ankara ar fi implicată în tranzacții cu teroriștii, spunând că oricine face asemenea declarații trebuie să de dovedească și a acuzat la rândul său Damascul că ar cumpăra petrol de la ISIS.