Armata turcă ridică ziduri de beton înalte de 3,6 metri la granița cu Siria, anunță agenția Anadolu.

Construcțiile modulare din beton, pe diferite porțiuni ale frontierei, ar urma să crească securitatea, alături de sârma ghimpată și turnurile de observație, anunță agenția Anadolu, preluată de Agerpres.

Guvernatorul orașului Suruc din provincia Sanliurfa, din sud-estul Turciei, a menționat ca amenințări Partidul Uniunea Democrată (PYD) și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)

Granița Turciei cu Siria are o lungime de 900 de kilometri.

Amenințări privind încetarea aplicării acordului privind migrația

Oficialii turci au avertizat că Ankara ar putea înceta să aplice acordul cu UE privind limitarea migrației dacă blocul comunitar nu va liberaliza regimul de vize din octombrie, așa cum s-a angajat inițial.

Aflat în vizită la Ankara, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că cele două părți nu au fost de acord asupra tuturor chestiunilor în timpul discuțiilor. El a adăugat că UE vrea să vadă modificări la legea antiterorism, pe care o consideră prea dură, dar a precizat că divergențele asupra chestiunii nu înseamnă că acordul cu Turcia privind liberalizarea regimului de vize va eșua.

În scbimb, premierul turc, Binali Yildirim, a susținut că i-a transmis clar președintelui Parlamentului European că Turcia nu poate modifica prevederile legilor antiterorism, o condiție a Bruxellesului pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci.