Două atentate cu mașină capcană au vizat două sedii de poliție din orașele Van și Elazig, din estul Turciei. Șapte persoane au murit și cel puțin 224 au fost rănite, scrie BBC Online.

UPDATE

Potrivit unui noi bilanț, șapte persoane au fost ucise și 224 rănite.

***

Trei soldați turci și un "gardian sătesc", membru al milițiilor kurde pro-Ankara, au fost uciși și alți șapte soldați au fost răniți joi într-un atac asupra unui convoi la Bitlis, în sud-estul Turciei, informează agenția de presă Anadolu, preluată de AFP.

***

Primul atac a avut loc asupra unei secții de poliție din orașul Van, trei persoane fiind ucise: un ofițer și doi civili. Circa 73 de persoane au fost rănite.

Câteva ore mai târziu, o secție de poliție din Elazig a fost ținta unui atentat, tot cu mașină capcană. Cel puțin trei ofițeri de poliție au fost uciși și 146 de persoane au fost rănite.

Oficiali turci au dat vina pe organizația teroristă PKK, grupare care a lansat o serie de atacuri asupra forțelor de poliție, în special din sud-estul Turciei, după încălcarea armistițiului de anul trecut. 

Ultimul incident a avut loc săptămâna trecută, când opt persoane au fost ucise în două atacuri asupra unor vehicule de poliție în apropiere de Diyarbakir și Kiziltepe.

După tentativa eșuată de lovitură de stat din iulie, în Turcia s-a vorbit mult despre nevoia de unitate națională, discuții ce nu au inclus însă și partidul pro kurd HDP, acuzat de Ankara că sprijină PKK. HDP neagă orice legătură cu militanții kurzi.