În timp ce continuă să ceară extrădarea din SUA a clericului Fethullah Gülen, autoritățile turce l-au arestat pe unul dintre frații săi. Acesta este acuzat că ar fi membru al unei organizații teroriste.

Kutbettin Gülen, fratele mai mic al clericului musulman autoexilat în SUA, a fost arestat la Izmir, relatează agenția Anadolu, preluată de Spiegel Online. Reținut în timp ce se afla în casa unei rude, el este acuzat că ar fi membru al unei organizații teroriste.

 Autoritățile turce susțin că Fethullah Gülen este responsabil pentru puciul eșuat din 15 iulie și cer extrădarea sa din Statele Unite. Gülen trăiește în statul american Pennsylvania, din 1999.

Nu este știe cât de apropiați sunt cei doi. Kutbettin Gülen este cel mai mic dintre opt frați și surori. Potrivit ziarului guvernamental Yeni Safak, el lucrează pentru o companie care aparține mișcării Gülen, firmă aflată sub supraveghere judiciară.

În iulie, poliția l-a arestat pe nepotul lui Gülen, Muhammet Sait Gülen, în orașul Erzurum, din estul țării. Un alt nepot, Ahmet Ramiz Gülen, a fost arestat la Gaziantep (sud-est), în luna august, potrivit Al Jazeera.

Până în 2013, Fethullah Gulen a fost un aliat al președintelui Recep Tayyip Erdogan.