Procurorii turci au decis marți arestarea a aproape 600 de persoane, inclusiv militari și funcționari din Ministerul Justiției, suspectate de legături cu rețeaua Gulen, despre care Ankara susține că s-a aflat în spatele tentativei de puci din 2016

După puciul eșuat din iulie 2016, autoritățile turce au lansat o campanie împotriva presupușilor susținători ai clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil autoimpus în SUA.

Marți, procurorii au dispus arestarea a 157 de persoane, printre care 101 de ofițeri activi, în cadrul unei anchete efectuate în rândul Forțelor armate turce, relatează agenția de stat Anadolu, preluată de Reuters. Operațiunea a vizat provincia Izmir și Ankara. 

Potrivit presei turce, procurorii ar fi emis mandate de arestare pentru alte 467 de persoane din întreaba țară suspectate de legături cu Gulen, în cadrul unei investigații privind corupția din rândul poliției. 

Din iulie 2016, circa 80.000 de persoane au fost arestate și aproximativ 150.000 de funcționari și militari au fost suspendați din funcții.