Gruparea kurdă Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), afiliată PKK, a revendicat, joi, atentatul de duminică de la Ankara, în care și-au pierdut viața 37 de persoane, iar 125 au fost rănite, scrie BBC Online.

Într-un comunicat publicat pe internet, TAK a precizat că atentatul sinucigaș reprezintă o răzbunare pentru operațiunile forțelor guvernamentale în zona de sud-est a Turciei, locuită preponderent de kurzi. Gruparea a mai precizat că pierderile civile sunt inevitabile.

Șoimii Libertății Kurdistanului revendicaseră și atacul de luna trecută din capitala turcă

Premierul turc Ahmet Davutoglu declarase, luni, că autoritățile dețin informații "foarte serioase și aproape sigure” care indică faptul că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) se află în spatele exploziei unei mașini capcană într-o zonă aglomerată din Ankara, la câteva sute de metri de Ministerul Justiției și de cel de Interne, de un tribunal important și de fostul birou al premierului.

Ambasada Germaniei, închisă

Germania și-a închis joi Ambasada de la Ankara, în urma unor informații privind un posibil atac iminent, a anunțat Ministerul de Externe de la Berlin.

Totodată, au fost închise Consulatul General și Școala Germană de la Istanbul.

Consulatul se află în apropiere de Piața Takism, o zonă turistică foarte aglomerată, în timp ce Școala Germană se află la circa un kilometru și jumătate distanță, în zona pietonală Istiklal Caddesi.

Cetățenii germani au fost sfătuiți să evite această zonă.