Oficialii turci regretă lipsa de cooperare a Arabiei Saudite în ancheta privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul și spun că nu vor tolera mușamalizarea acestui caz.

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul nu ar fi fost posibilă fără ordinul unor oficiali de rang înalt, a declarat Omer Celik, purtătorul de cuvânt al partidului Dreptate și Dezvoltare (AKP), partidul de guvernământ din Turcia.

Purtătorul de cuvânt a transmis că autoritățile din Turcia nu vor permite nimănui să acopere uciderea lui Khashoggi, scrie Mediafax.

Procurorul turc Irfan Fidan a concluzionat miercuri că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost omorât imediat după intrarea în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, iar cadavrul a fost dezmembrat și aruncat.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a negat inițial moartea acestuia, spunând că a părăsit consulatul, apoi a admis că jurnalistul a murit în urma unei altercații, pentru ca apoi să vorbească de crimă și de pedepsirea vinovaților.