Brexit reprezintă adevăratul sfârșit al Imperiului Britanic, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, cerându-le celor din tabăra Remain să continue lupta pentru menținerea UK în Uniunea Europeană.

Marea Britanie va deveni după Brexit un "jucător din mâna a doua", care va fi incapabil să concureze cu puteri ca SUA, China și Uniunea Europeană, a afirmat miercuri Donald Tusk, într-un discurs susținut la Bruges, la Colegiul Europei. 

Brexit reprezintă "adevăratul sfârșit al Imperiului Britanic", susținătorii săi fiind înșelați că plecarea din UE  va permite Marii Britanii să-și redobândească preponderența în problemele mondiale.

Tusk, al cărui mandat la conducerea Consiliului European se încheie la sfârșitul acestei luni, i-a îndemnat pe partizanii menținerii țării în UE să nu se lase înfrânți înaintea alegerilor anticipate de la 12 decembrie.

"Singurele cuvinte care îmi vin în minte acum sunt simple: nu renunțați. În acest meci, am adăugat prelungiri. Poate vom merge până la lovituri de pedeapsă", a susținut Tusk, notează Daily Telegraph.