Ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamișin, a declarat joi că Ucraina a început producția în serie a variantei autohtone a dronei iraniene Shahed, relatează agenția RBC.

Zeci de astfel de drone sunt produse în fiecare lună - potrivit oficialului ucrainean. Într-un comentariu pentru publicația Forbes Ucraina, Kamișin a explicat că domeniul apărării aduce o contribuție importantă la economia țării.

În viitor, acesta ar trebui să devină principalul sector al economiei ucrainene. "Începând cu ceea ce numim 'Shahed ucrainean'. Nu dezvăluim numele acestui produs, dar am intrat deja în producția în serie a acestuia, iar acum (producem) zeci (de exemplare - n.r.) pe lună, continuând cu multe alte articole pe care anterior le produceam foarte puțin, dar acum avem cifre decente", a explicat ministrul.

Kamișin a adăugat că o creștere ușoară a producției nu este pe placul executivului. "Ne mulțumește o creștere de zece ori sau chiar mai mult. Avem o astfel de creștere în multe domenii", a remarcat oficialul.

Kamișin a subliniat că nu este vorba despre integrarea concernului național Ukroboronprom în mediul de afaceri, însă a menționat că această companie de stat ajută societățile private mici care se ocupă cu producerea de drone. În acest sens, ministrul a dezvăluit că varianta autohtonă a dronei Shahed a fost produsă de o uzină de stat.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA