Biserica Ortodoxă a Ucrainei și Biserica Greco-Catolică Ucraineană vor înființa un grup comun de lucru pentru a studia o posibilă tranziție la calendarul gregorian.

"Pe 24 decembrie, Părintele și Șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Preafericitul Sviatoslav, s-a întâlnit cu Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Preafericitul Epifanie, la reședința sa de pe teritoriul Mănăstirii Sf. Mihail - Cupola de Aur", anunță Biserica Greco-Catolică Ucraineană.

Potrivit unui comunicat de presă preluat de RBC, întâistătătorii celor două biserici au acordat o atenție deosebită coordonării pozițiilor privind reforma calendarului bisericesc, care devinedin ce în ce mai acută înaintea sărbătorilor de Crăciun și Paște.

După discuții, părțile au propus crearea unui grup comun de lucru, care va trebui să studieze cuprinzător această chestiune. Grupul comun este inițiat cu ocazia sărbătoririi a 1.700 de ani de la Sinodul I Ecumenic, ținut la Niceea în anul 325.

La Sinodul respectiv, au fost determinate principiile calendaristice ale vieții bisericești.

RBC amintește că Biserica Ortodoxă Ucraineană (Mitropolia de Kiev) a ridicat de mai multe ori problema trecerii la noul calendar iulian și a propus sărbătorirea Crăciunului pe 25 decembrie.

Sursa: RADOR