Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ihnat, a anunțat joi că Ucraina a propus partenerilor din țările NATO să creeze o coaliție a avioanelor, similară coaliției tancurilor destinate armatei Kievului, relatează RBC.

"Astăzi (joi - n.r.), s-a încheiat un simpozion al comandanților forțelor aeriene ale țărilor NATO. Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, general-locotenentul Mikola Oleșciuk, a luat parte la evenimentul respectiv și a subliniat multe lucruri care se întâmplă acum pe front. Acesta a propus crearea unei coaliții a avioanelor sub sloganul ''Victoria pe cer se forjează pe pământ''", a remarcat Ihnat.

Potrivit acestuia, o astfel de coaliție ar putea funcționa la fel ca cea a tancurilor oferite de parteneri. Ihnat a remarcat că, probabil, partenerii vor răspunde solicitării Ucrainei în viitorul apropiat.

"Este clar că nu se poate spune totul, fiindcă astfel de lucruri nu sunt publice. Prin urmare, vreau să aud vești și mai bune în viitorul apropiat", a adăugat Iuri Ihnat.

Sursa: RADOR