Ministrul sănătății al Ucrainei a anunțat că va sta, în semn de solidaritate, în carantină alături de cele 72 de persoane evacuate din Wuhan, după ce locuitori din Novi Sanjarî care denunțau spitalizarea lor în apropiere au provocat violențe.

Sute de locuitori din Novi Sanjarî s-au confruntat joi cu forțele de ordine pentru a se opune aducerii, într-un sanatoriu din acest mic oraș din centrul Ucrainei, a 45 de cetățeni ucraineni și 27 cetățeni străini, majoritatea din America Latină, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Am luat decizia de a mă ralia oamenilor care vor fi ținuți sub observație. Voi sta următoarele 14 zile cu ei, în aceeași clădire și în aceleași condiții. Sper că prezența mea îi va calma pe cei din Novi Sanjarî și restul țării", a scris Zoriana Skaletska pe contul său de Facebook în noaptea de joi spre vineri.

Ea a adăugat că a fost șocată de "panica și respingerea, negativitatea și agresiunile" față de persoanele evacuate în carantină pentru 14 zile în Novi Sanjarî.

Revolta a fost atât de puternică, încât premierul ucrainean Oleksi Goncearuk și ministrul de interne Arsen Avakov s-au deplasat la fața locului în încercarea de a-i calma pe manifestanți și a denunța violențele. 24 de persoane au fost arestate, iar nouă polițiști și un locuitor au fost răniți în timpul confruntărilor.