Un automobilist a lovit vehiculul care îl transporta prin Kiev pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care nu a fost grav rănit în accident, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

"La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu mașina președintelui Ucrainei și cu vehiculele din escorta lui", a declarat Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 1:22, (miercuri, 22:22 GMT), relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Medicii care îl însoțeau pe președinte i-au acordat asistență de urgență șoferului autovehiculului și l-au transferat într-o ambulanță", a continuat acesta.

"Președintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliția va investiga toate împrejurările producerii accidentului", a mai spus el, fără a oferi alte detalii.

În discursul său televizat de noapte, a cărei înregistrare video a fost publicată la scurt timp după accident, Volodimir Zelenski a indicat că se întorcea din regiunea Harkiv, dând asigurări că "aproape întreaga regiune a fost eliberată" după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse.