Mihailo Fedorov, ministrul transformării digitale din Ucraina, a anunțat că, în urma vânzării unui lot special de sare alimentară extrasă la Soledar și comercializată sub denumirea "Forță. Pietrificată ucraineană" au fost strânse peste 1,4 mil. euro.

Acest lucru îi va permite serviciului de informații militare ucrainean (GUR) să achiziționeze aproximativ 2.200 de drone kamikaze, scrie Ukrinform.

"Peste 58,5 milioane de hrivne (1,4 milioane de euro) au fost strânse pentru dronele kamikaze destinate GUR, pe platforma UNITED24. Datorită proiectului 'Forță. Pietrificată ucraineană', serviciile de informații vor primi circa 2.200 de drone FPV. Acest lucru a devenit posibil datorită celor care au achiziționat un pachet de sare 'Miț' și, de asemenea, datorită contribuțiilor făcute de donatorii și întreprinzătorii noștri care susțin armata de mai bine de un an”, a scris Fedorov pe Telegram.

Potrivit ministrului transformării digitale, companiile ucrainene Rozetka și Silpo au preluat o parte din aceste costuri, iar a doua parte a fost asigurată de donatorii de pe platforma UNITED24.

Potrivit lui Fedorov, peste opt milioane de hrivne au fost colectate datorită tombolei cu cinci pachete de sare pe care se afla autograful șefului Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului apărării din Ucrainei, Kirilo Budanov.

La un an de la invazia rusă, întreprinderea ucraineană de stat Artemsil și platforma de strângere de fonduri UNITED24 au lansat un lot special de sare - "Forță. Pietrificată ucraineană" extrasă la Soledar, pentru a sprijini GUR să-și înființeze o flotă de drone kamikaze. 

Sursa: RADOR