Echipa Ursulei von der Leyen a transmis o nouă scrisoare guvernului de la Londra pentru a cere un candidat pentru viitoarea Comisie Europeană, după ce precedenta misivă a rămas fără răspuns.

Guvernul britanic a admis luni că va respecta reglementările legale din UE, după amânarea Brexit, inclusiv desemnarea unui comisar.

Luni, un purtător de cuvânt al Comisiei spunea că așteaptă o propunere de la Londra până la finalul zilei. Fiindcă aceasta nu a venit, o nouă scrisoare a fost transmisă și speră la un răspuns „până la sfârșitul săptămânii”.

Guvernul lui Boris Johnson nu a răspuns la scrisoarea trimisă de Ursula von der Leyen, a spus purtătoarea de cuvânt adjunctă a acesteia, Dana Spinanț, într-o conferință de presă la Bruxelles. Prin urmare, Ursula von der Leyen a trimis o nouă scrisoare, a adăugat ea, scrie Agerpres.

„Timpul presează și de aceea președinta (Comisiei Europene - n.r.) așteaptă un răspuns foarte curând, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a mai spus oficialul european.

Regatul Unit ar fi trebuit să părăsească UE la sfârșitul lunii martie. Însă, în absența unei majorități în Camera Comunelor pentru acordul de retragere negociat cu UE, Brexit a fost deja amânat de trei ori. Noua dată pentru ieșirea Marii Britanii din UE este prevăzută acum la 31 ianuarie 2020.

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat anterior să desemneze un comisar, spunând că britanicii vor părăsi UE la 31 octombrie, ultima dată de mandat a actualei Comisii. Dar nici noua Comisie nu a fost instalată la timpul prevăzut, iar amânarea Brexit cere numirea unui comisar britanic.