Uniunea Europeană a anunțat vineri că din 2021 cetățenii Statelor Unite vor avea nevoie de vize pentru a călători în spațiul Schengen.

Americanii trebuie să posede un pașaport valabil, de un card de credit sau de debit și de o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System), informează site-ul www.etiasvisa.com, preluat de Agerpres.

Minorii vor avea nevoie doar de pașaport și de înscrierea în ETIAS.

În prezent, cetățenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spațiul Schengen.

"La fel ca și alte țări și regiuni din lume, Europa a decis recent să își amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migrația ilegală și terorismul", arată site-ul ETIAS.

Comisia Europeană a publicat pentru prima oară în 2016 un raport prin care cere Statelor Unite să renunțe la solicitarea de vize pentru cetățenii din cinci țări membre ale UE - Bulgaria, Cipru, Croația, Polonia și România, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toți cetățenii europeni trebuie să beneficieze de același tratament. În iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetățenii americani.