Uniunea Europeană va dubla aproape personalul militar al misiunii EUFOR din Bosnia și Herțegovina, din cauza riscurilor de instabilitate provocate invazia rusă în Ucraina, transmite portalul Exit News.

Aproape 500 de noi militari vor fi detașați în Bosnia și Herțegovina în următoarele două săptămâni din Austria, Bulgaria, România și Slovacia. Aceștia se vor alătura celor 600 de membri ai personalului EUFOR staționați în prezent în statul balcanic, scrie Exit.al.

„Deteriorarea situației de securitate la nivel internațional are potențialul de a crea instabilitate în Bosnia și Herțegovina [...] Misiunea lor va fi de a demonstra hotărârea UE de a menține stabilitatea în Bosnia și Herțegovina. Este o măsură prudentă și proporțională care reflectă angajamentul neechivoc al UE și EUFOR față de integritatea teritorială și suveranitatea Bosniei și Herțegovinei”, a anunțat EUFOR.

Misiunea EUFOR Althea a Uniunii Europene se desfășoară pe teritoriul Bosniei și Herțegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizației Națiunilor Unite.