Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit marți vinovat de "agresiune sexuală" de către un tribunal civil din New York care trebuia să stabilească dacă acesta a comis un viol în 1996 asupra unei foste jurnaliste.

Cei nouă jurați au stabilit că Donald Trump nu se face vinovat de "viol", așa cum fusese acuzat de fosta jurnalistă E. Jean Carroll, ci de agresiune sexuală, relatează mass-media americane, preluate de Agerpres.

Curtea civilă federală din Manhattan a decis, de asemenea, că Trump ar trebui să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari pentru agresiunea sexuală care a avut loc într-un mare magazin din New York în 1996 și pentru defăimare pe baza dezvăluirii faptelor de către E. Jean Carroll în 2019.

Donald Trump a denunțat un "verdict rușinos", repetând că nu o cunoaște pe jurnalista care l-a acuzat. "Nu am absolut nicio idee cine este această femeie", a spus Trump pe rețeaua sa de socializare Truth Social.

Echipa sa de campanie a declarat într-un comunicat că Donald Trump intenționează să facă recurs împotriva acestei hotărâri.