Serviciile de informații militare ucrainene nu au putut verifica dacă liderul Grupului Wagner a murit, potrivit 20minutos.es.

Kremlinul s-a declarat împotriva "speculațiilor" apărute după moartea șefului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, și a negat orice implicare în prăbușirea avionului în care călătorea. "Este o minciună sfruntată", a declarat purtătorul de cuvânt al prezidențial, Dimitri Peskov.

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, nu ar fi murit pe 23 august după doborârea avionului său: potrivit unui analist politic, mercenarul și-ar fi înscenat moartea și se află acum în Caraibe.

După cum a raportat "The Mirror", Valery Solovei asigură că Prigojin a fost avertizat înainte de a se urca în avion și că acum se află pe insula Margarita, în Caraibele venezuelene.

Solovei spune că nu este o coincidență că serviciile de informații militare ucrainene au evocat în această săptămână posibilitatea ca miliardarul să fie încă în viață, deoarece încă nu au putut confirma moartea sa.

"Am promis că voi spune unde este (Evgheni Prigojin). Este în Venezuela... Din câte știu eu, se află pe o insulă numită Margarita", a spus acest analist, care susține și că Vladimir Putin suferă de o boală în stadiu terminal.

"Evgheni Prigojin a fost avertizat despre asasinarea lui... că avionul său va fi distrus", a spus el. "Da, a fost avertizat", insistă analistul, care susține că înșelăciunea a fost pusă la cale chiar de Putin cu Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit lui Solovei, lui Prigojin i s-a ordonat să rămână ascuns, dar i se poate permite să se întoarcă după moartea lui Putin pentru a conduce o forță de 5.000 de mercenari Wagner care vor rămâne înarmați și gata să fie folosiți în cazul unei bătălii iminente între clanurile rivale pentru puterea supremă, afirmă el.

"Acești luptători ar trebui să fie folosiți ca o echipă a morții, pentru a scăpa de cei care vor încerca să reziste unei noi coaliții de guvernământ legate de Patrușev" continuă el.

Solovei, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale [MGIMO] din Moscova, o academie de pregătire pentru spioni și diplomați, conchide că Prigojin "se bucură de viață într-o resort foarte luxos".

sursa: RADOR