Avionul transporta peste 90 de persoane, inclusiv membri ai unui cor al armatei, cu destinația Siria. El s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa, potrivit unui anunț al Ministerului rus al Apărării.

UPDATE

Rusia este luni în doliu după accidentul aviatic de duminică de la Soci, când un avion militar Tupolev Tu-154 cu 92 de persoane la bord, inclusiv membri ai Corului Armatei Roșii, s-a prăbușit în Marea Neagră.

Accidentul a șocat Rusia, unde Ansamblul Alexandrov, cunoscut drept Corul Armatei Roșii, reprezintă un simbol național. Avionul se afla în drum spre Siria, unde artiștii urmau să susțină un concert de Anul Nou a celebra victoria de la Alep împotriva forțelor opoziției sirieni.

+++

Președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat formarea unei comisii de anchetă, condusă de către premierul Dmitri Medvedev, însărcinată cu stabilirea cauzelor prăbușirii în Marea Neagră a avion militar care se îndrepta spre Siria.

+++

Niciun supraviețuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbușit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konașenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters.

Potrivit AFP, au fost descoperite patru corpuri.

+++

Avionul, care a decolat la ora locală 5:40 (2:40 GMT) din Adler, oraș situat la sud de stațiunea balneară Soci, de la Marea Neagră, efectua un zbor obișnuit cu destinația baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Latakia, în nord-vestul Siriei, potrivit Ministerului rus al Apărării, relatează AFP, preluată de Agerpres.

''Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apărării, au fost găsite la o distanță de 1,5 kilometri de litoralul orașului Soci, la o adâncime de 50-70 metri'', a indicat ministerul, precizând că la bordul avionului de aflau 83 de pasageri și opt membri ai echipajului.

''Corpul unei persoane moarte ca urmare a prăbușirii avionului Tupolev-154, al Ministerului rus al Apărării, a fost găsit la șase kilometri distanță de litoralul stațiunii Soci'', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, agențiilor de presă locale.