Bărbatul încerca să pătrundă în sediul poliției din cartierul Goutte d'or, unul din cartierele sensibile ale Parisului, și a fost împușcat de forțele de ordine. Avea asupra lui o hârtie cu steagul ISIS, potrivit unor surse din poliție citate de CNN.

UPDATE 20:56

Asupra cadavrului a fost găsită o scrisoare de revendicare, în arabă, în care tânărul ”jura credință” șefului ISIS și își justifica acțiunea drept o răzbunare pentru ”atacurile din Siria”, notează Le Point, citând surse apropiate anchetei.

UPDATE 20:45

Potrivit AFP, tânărul este originar din Casablanca, Maroc. Surse judiciare au precizat agenției de presă că bărbatul este cunoscut de poliție după un caz de furt comis în 2013, în sudul Franței. El  s-a prezentat ca fiind Sallah Ali și a spus poliției că nu are un domiciliu stabil.

Identificarea s-a putut face ca urmare a faptului că amprentele lui au fost înregistrate, în 2013, în Fișierul automatizat al amprentelor digitale (FAED).

UPDATE  17:32

Surse din poliție citate de CNN susțin că bărbatul avea asupra lui o hârtie cu steagul ISIS.

 UPDATE 17:11

O sursă judiciară a precizat pentru AFP că bărbatul avea pe sub palton o geantă mică prinsă cu scotch din care ieșeau fire, dar "dispozitivul nu conținea explozibili".   

UPDATE 17:03

În ziua comemorării atentatelor de la Charlie Hebdo, președintele Francois Hollande, a adus, joi dimineață, un omagiu forțelor de securitate din Paris.

”O spun încă o dată. Nu-i vom uita niciodată. Ei au murit pentru ca noi să putem trăi liberi”, a spus Hollande, referindu-se la polițiștii care și-au pierdut viața în urmă cu un an.

Președintele francez a mai spus că orice agresiune împotriva vreunui polițist, jandarm sau pompier este nu doar un act delicvent, ci ”aduce atingere valorilor Republicii”. 

UPDATE 16:30

Potrivit Le Parisien, bărbatul împușcat ar fi un tânăr de 20 de ani.

UPDATE 16:10

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, anunță Le Point.

UPDATE 16:00

RATP anunță că circulația trenurilor de metrou pe liniile2 și 4 a revenit la normal, după ce fusese întreruptă complet. Și funicularul din Montmartre și-a reluat circulația.

UPDATE 15:29

Potrivit informațiilor Le Monde, bărbatul nu avea asupra sa niciun act de identitate.

Doi polițiști, un robot și un câine examinează cadavrul atacatorului, conform Le Point.


 UPDATE 15:03 

”Este mult prea devreme să vorbim de un act de terorism. Trebuie să fim prudenți. E vorba de o agresiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. 

UPDATE 14:50

Informația privind faptul că dispozitivul purtat de bărbat ar fi fost fals este dată și de France Presse, care citează surse concordante.

UPDATE 14:21 Le Parisien relatează, citând surse din poliție, că dispozitivul exploziv ar putea să fi fost fals.

Un jurnalist France 2, Simon Ricottier, relatează pe Twitter că ar putea exista și un al doilea atentator sinucigaș, care însă se poate să fi scăpat. Circulația metroului parizian pe linia 4 a fost întreruptă din rațiuni de securitate.

Conform primelor informații de la ministerul francez de interne, bărbatul era înarmat cu un cuțit și avea asupra sa un dispozitiv aparent exploziv, relatează Le Point. În momentul în care a fost împușcat de poliție, bărbatul striga „Allah Akbar”. Conform unui jurnalist Le Point, Aziz Zemouri, bărbatului îi ieșeau fire de sub bluză, ceea ce a alertat forțele de ordine.

În încercarea de a pătrunde în secția de poliție, bărbatul ar fi agresat un ofițer. 

Școlile din vecinătate, două la număr, au fost închise din rațiuni de securitate. Inspecția cadavrului, din cauza suspiciunii de dispozitiv exploziv, a fost făcută de un robot, așa cum arată o fotografie postată de o jurnalistă a New York Times pe Twitter.

Harta zonei