Soldați ruși capturați povestesc scene groaznice de pe front. Unii susțin că un comandant și-a împușcat soldații din subordine după ce au fost răniți, chiar dacă rănile puteau fi tatate.

Cinci soldați ruși capturați au povestit atrocitățile comise de propriul comandant într-un videoclip publicat de Daily Mail. Ei susțin că acesta a împușcat soldați ruși doar pentru că erau răniți. Soldații ar fi putut fi salvați.

"Un soldat rănit stătea întins pe jos, iar comandantul batalionului l-a împușcat. Era un tânăr soldat rănit. Era întins pe jos. A fost întrebat dacă poate merge, a fost împușcat", spune unul dintre militari. Un alt prizonier adaugă că acesta nu a fost un caz izolat: "Comandantul alerga. A împușcat patru sau cinci oameni răniți. Toți erau tineri".

Un al treilea soldat începe să plângă în timp ce spune: "Ar fi putut fi salvați, ar fi putut fi ajutați, ar fi putut fi luați. Dar pur și simplu i-a împușcat".

Soldații nu spun când și unde s-au întâmplat aceste incidente.

Acestea nu sunt primele mărturii privind modul în care sunt tratați soldații ruși. Au existat informații că și cei care nu doresc să lupte sau militarii care s-au răsculat împotriva comandanților au fost uciși de luptători ceceni.