Un cutremur de magnitudine 6,7 a lovit vineri insulele grecești din sud-estul Mării Egee și Turcia. Doi turiști și-au pierdut viața și peste 100 de persoane au fost rănite.

Ministerul de Externe precizează că Ambasada României la Atena și
Consulatul General al României de la Izmir au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor români printre persoanele afectate. 

Până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români.

+++

Cele două victime se aflau pe stradă într-un cartier foarte animat din portul grecesc Kos, atunci când au fost ucise de pietrele desprinse din zidurile unei clădiri vechi care s-a prăbușit în apropierea lor.

Cele două persoane decedate erau tineri "străini", a declarat primarul din Kos, Georges Kyritsis, pentru radio Skai, relatează Agerpres.

Numărul răniților se ridică la 120, conform secretarului de stat grec pentru marină comercială Nektarios Santorinios. Potrivit acestuia, numeroase clădiri au fost avariate. 

Distrugerile sunt atât de mari în portul Kos încât feribotul Blue Star Paros nu a putut acosta și și-a continuat traseul spre Rhodos, a declarat agenția de știri grecească Ana (semi-oficială). Potrivit unor martori oculari citați de DPA, zona portului din Kos a fost inundată, mai multe bărci fiind avariate.