Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la un târg de Crăciun din Potsdam, în apropiere de Berlin, a anunțat poliția germană vineri pe contul său de Twitter.

Potrivit Agerpres, dispozitivul a fost descoperit într-un pachet depus în fața unei farmacii din piața unde este organizat târgul, a specificat poliția, care a ordonat evacuarea unei părți din centrul orașului aflat în estul Germaniei, chiar lângă capitala țării.

Coletul suspect a fost descoperit în jurul orei locale 14:30 (15:30 ora României), potrivit unui purtător de cuvânt al poliției citat de postul local RBB24. Potrivit cotidianului local Märkische Allgemeine, care citează un purtător de cuvânt al poliției, pachetul suspect conținea o cutie metalică, ce a fost deschisă de un angajat al farmaciei, și polițiști specializați în explozibili au fost chemați să examineze coletul.

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei pe fundalul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist cu un an în urmă, la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni și a ucis 12 persoane.