Vladimir Makarov, fost general rus, a fost găsit mort în casă. La 72 de ani, el a fost demis de Vladimir Putin, în urmă cu câteva săptămâni, scrie lalibre.be.

Înainte de asta, el era adjunctul șefului unității antiteroriste. Misiunea lui era să reprime manifestanții și opozanții regimului rus. El era descris ca "principalul organizator al vânătorii de militanți, figuri ale opoziției și jurnaliști incomozi".

Demis la sfârșitul lui ianuarie, Makarov a fost foarte afectat de decizia președintelui rus. Potrivit declarațiilor membrilor familiei sale pentru media de stat, fostul general "nu știa ce să facă cu propria persoană" și era "deprimat". Poliția a concluzionat deci că el și-a pus capăt zilelor.

Potrivit media, Makarov s-ar fi împușcat cu o pușcă de vânatoare în fața soției sale. Faptele s-au desfășurat lunea trecută la domiciliul cuplului care se afla într-o suburbie în nord-vestul Moscovei. După acest tragic eveniment, fiul lui a sunat repede la salvare, dar tatăl lui a murit pe loc.

Acest nou deces în anturajul lui Putin este tulburător. În afară de Makarov, Evgheni Lobacev (76 de ani) a decedat și el recent. Acesta era general al Serviciului federal de securitate al FSB. La fel ca și Lev Soțkov (90 de ani) care se ocupa de Serviciul de informații externe (SVR). Mai tânăr, Vadim Boiko a decedat prin împușcare în noiembrie anul trecut. Potrivit soției lui Boiko, el era considerat țapul ispășitor al multor probleme legate de mobilizarea haotică a rușilor pentru război.

sursa: RADOR