De la Londra la Haga și până la New York, ne confruntăm cu o lume care amintește de zilele urâte și negre ale istoriei evreiești nu chiar atât de îndepărtate.

La un miting pro-Hamas și anti-Israel de la Londra s-a atins un nou nivel în privința unei chestiuni pe care nu o pot numi altfel decât un amestec de absurditate și stupefacție. Astfel de manifestații sunt aproape uzuale în aceste zile, însă aceasta, aceasta a fost revoluționară, comentează Micah Halpern în The Jerusalem Post.

Mohammed el Kurd, un palestinian din Ierusalimul de Est, scriitor și poet, a luat cuvântul în fața mulțimii, afirmând: „Ziua noastră va veni, dar trebuie să normalizăm masacrele în calitate de statu-quo”.

L-am auzit spunând-o. Am văzut clipul. Apoi m-am mai uitat o dată, să mă asigur că auzisem într-adevăr ce credeam că auzisem. Chiar auzisem. „...trebuie să normalizăm masacrele...”

El Kurd le predica unora deja convertiți. Mulțimea îi ciugulea din palmă. Om de litere, știe cum să construiască un crescendo. A început cu binișorul.

„Acesta e un moment al transformării. Au fost deja 30.000 de martiri. Acesta e momentul nostru pentru a transforma lumea [...] Trebuie să respingem sionismul în toate instituțiile noastre, fiindcă a fi anti-rasist înseamnă a fi anti-sionist”.

Și continuă. „Nu conține multitudini, nu conține sensuri duble, nu e romantic. Sionismul e apartheid, e genocid, e crimă, e o ideologie rasistă ancorată în expansiunea coloniștilor și dominația rasială, iar noi trebuie să-l stârpim din lume. Trebuie să dez-sionisizăm, pentru că sionismul e un cult al morții”.

Și apoi, revelația. Cuvintele, proclamația, chemarea la arme: „trebuie să normalizăm masacrele în calitate de statu-quo”.

7 octombrie a denaturat lumea. Răul a surclasat binele. A subjugat binele. Înainte de 7 octombrie oamenii rezonabili, inteligenți nici măcar nu s-ar fi gândit la acest lucru. Astăzi mult prea mulți îmbrățișează astfel de idei.

Nu poate exista nici un alt fel de interpretare a apelului de a „normaliza masacrele”, lansat în acest context, în afară de un îndemn la asasinarea mai multor și mai multor evrei nevinovați. Și totuși, iată că oameni rezonabili aud acest mesaj și sunt de acord cu el. Până și antisemiții de modă veche n-ar fi fost de acord.

Atât de denaturată a ajuns lumea noastră, remarcă Micah Halpern.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA