Un nou episod în disputa germano-turcă: Roderich Kiesewetter (CDU) solicită sancțiuni împotriva președintelui turc. Uniunea Europeană ar trebui să acționeze și să-i înghețe conturile lui Recep Erdogan.

În disputa cu Turcia, expertul pe probleme de politica externă al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Roderich Kiesewetter, solicită sancțiuni împotriva familiei președintelui Recep Tayyip Erdogan. "De exemplu, am putea să înghețăm activele din străinătate ale clanului Erdogan”, a declarat, pentru rbb-Inforadio, politicianul creștin-democrat, potrivit Welt Online.

Familia președintelui Recep Tayyip Erdogan s-a îmbogățit foarte mult în urma afacerilor din Balcani, inclusiv prin furnizarea de energie în Kosovo.  "Pe de o parte, înghețăm activele străine ale oligarhilor ruși, dar nu facem nimic în Turcia. Putem să luăm în acest sens o decizie la nivel european", a susținut politicianul german.

"Trebuie să ne gândim pe termen lung și să ne apărăm interesele printr-o poziție europeană comună europeană”, a spus Kiesewetter.

În ceea ce privește mania președintelui turc de a vedea inamici externi, politicianul german consideră că acesta e un semn de slăbiciune. "Și trebuie să profităm de acest lucru fără a escalada situația", a spus politicianul CDU.

Totodată, Kiesewetter vede și în turism o metodă de presiune la adresa liderului turc. Dacă turiștii europeni nu ar mai călători în Turcia, veniturile din turism ar scădea masiv.

De circa o lună, Guvernul de la Berlin a renunțat la tonul moderat în relația cu Erdogan.

Ministrul de Externe, Sigmar Gabriel, a lansat o atenționare privind călătoriile cetățenilor germani în Turcia și a avertizat companiile germane în legătură cu investițiile în Turcia.

Săptămâna trecută, Erdogan a cerut alegătorilor turci din Germania să nu voteze cu CDU, SPD și Verzi la alegerile generale din septembrie, susținând că aceste trei formațiuni sunt "dușmanii Turciei".