Nordic Monitor scrie despre o rețea de supraveghere creată de un polițist turc pentru a strânge informații în cadrul unei operațiuni secrete desfășurate de guvernul Turciei în Grecia pentru identificarea adepților lui Fethullah Gülen,notează To Vima.

Nordic Monitor publică un document secret trimis de Direcția Generală de Securitate a Turciei (Emniyet) în data de 2 septembrie 2020 către cel puțin douăsprezece secții de poliție turcești pentru a le transmite informații și probe colectate de poliția turcă din operațiunile de supraveghere desfășurate la Atena și Salonic.

Potrivit aceluiași articol, un polițist turc detașat la Ambasada Turciei din Atena a spionat cel puțin șase companii și 13 persoane de interes în Atena și Salonic, inclusiv un restaurant, o piață de vânzare cu amănuntul, o agenție imobiliară și o agenție de închiriere de mașini.

În unele cazuri, și soțiile proprietarilor companiilor respective, care se pare că ar fi avut legături cu celebra rețea a lui Gülen (FETO), au făcut obiectul unor acțiuni de spionaj și supraveghere.

”Activitatea de spionaj arată că guvernul Erdogan nu numai că ignoră legea dintr-o țară vecină și membră NATO, dar încalcă și legea proprie care interzice poliției turce să efectueze astfel de operațiuni”, comentează Nordic Monitor. (Sursa: RADOR)