Un șofer român de camion stabilit în Spania susține că a fost abordat pe o autostradă din Franța de autorul atentatului de la Berlin. Anis Amri l-ar fi întrebat pe Alexandru G cum poate ajunge la Lyon, potrivit cotidianului El Mundo, citat de Digi24.

Șoferul român a declarat pentru El Mundo că, în timp ce se afla într-un spațiu de servicii de pe autostrada A20, între localitățile Limoges și Brive-la-Gaillarde, la 400 de kilometri de capitala Franței, la ora 22.45, în 21 decembrie, a fost abordat de un alt șofer, care i-a cerut indicații pentru a ajunge pe autostrada către Lyon.

Românul, Alexandru G., în vârstă de 37 de ani, susține că era tunisianul Anis Amri, autorul atentatului de la târgul de Crăciun din Berlin, și că după ce și-a dat seama că cel pe care l-a ajutat este teroristul căutat în toată Europa, a încercat să avertizeze autoritățile.

Românul a mai povestit că Anis Amri că a coborât dintr-o mașină și că i s-a adresat în franceză și italiană. Pentru că nu cunoaște aceste limbi, el i-ar fi explicat timp de zece minute ce să facă.

„Am fost bucuros că nu era un hoț, fiind jefuit de mai multe ori pe autostradă”, a spus românul, care își mai amintește că la final teroristul i-a spus „Ciao!”.

Șoferul român a mai povestit presei spaniole că nu a văzut numerele de înmatriculare, dar a observat că Anis Amri era destul de bine îmbrăcat și crede că cineva l-a ajutat să aibă haine curate, mai scrie Digi24.ro.

Anis Amri a fost ucis 28 de ore mai târziu, pe 23 decembrie, la Milano, după ce a trecut două frontiere fără a fi identificat, în urma unui schimb de focuri cu carabinierii italieni. Anchetatorii cred că el a ajuns cu un tren în orașul din nordul Italiei, după ce a fugit din Berlin în vestul Germaniei, a intrat în Franța și a ajuns la Paris.