Ministrul de Externe, Peter Szijjarto, a declarat, marți, că Ungaria ar putea construi un gard și la granița cu România, dacă refugiații vor încerca să intre pe teritoriul ungar, venind din România, relatează itv.com.

Șeful diplomației ungare a precizat că Guvernul de la Budapesta a decis să demareze lucrări pregătitoare pentru construirea unui gard de-a lungul graniței ungaro-române, în cazul în care intervine vreo schimbare în ruta de migrație. 

Anunțul vine după ce Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați a declarat că refugiații vor găsi probabil noi rute pentru a intra în UE, dacă granița ungaro-sârbă rămâne închisă. 

Granița Ungariei cu Serbia a fost închisă, după ce autoritățile ungare au terminat construirea gardului de securitate cu o înălțime de patru metri și o lungime de peste 100 de kilometri. 

MAE român: Ridicarea unui zid între două state membre "nu e un gest corect" 

Ministerul român de Externe a precizat, marți după amiază, că a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe cu privire la intenția de a construi un gard la granița româno-ungară.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene și care sunt parteneri strategici "nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european". această poziție fiind comunicată părții ungare.

Totodată, MAE român a informat în timp util, de urgență, factorii de decizie competenți din România în legătură cu această situație.