Ungaria va continua negocierile cu Rusia pentru creșterea livrărilor de gaze naturale și se așteaptă ca luna viitoare să semneze un contract cu compania rusă Gazprom, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjart, notează Reuters.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto s-a întâlnit luna trecută la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov, cu care a discutat despre posibilitatea de suplimentare cu 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale, pe lângă livrările obișnuite dinspre Rusia, făcute prin gazoductul Turkstream.

"Vă convine sau nu, vom continua negocierile cu rușii privind creșterea livrărilor de gaze naturale către Ungaria. Există o ofertă de creștere a livrărilor, vom stabili în detaliu asta cu Gazprom în următoarele zile și vom semna un acord în baza căruia vorm obține livrări zilnice majorate", a declarat Peter Szijjarto în cadrul unei întâlniri de afaceri.

Oficialul ungar nu a dat detalii privind cantitățile sau prețul livrărilor. La 1 august, Ungaria avea în rezervoare 51% din totalul capacităților de stocare, potrivit informațiilor de la autoritatea de reglementare a energiei. 

 Sursa: RADOR