Guvernul de la Budapesta intenționează să înăsprească din nou legislația privind refugiații și ONG-uri: acestea din urmă vor plăti un impozit mai mare dacă primesc finanțare externă. În spatele initiativei se află o teorie a conspirației.

Guvernul ungar intenționează să introducă o nouă taxă punitivă pentru organizațiile civile care ajută refugiații și primesc sprijin din străinătate, relatează Spiegel Online.

Ministrul de Interne, Sandor Pinter, a prezentat planul, potrivit căruia se va aplica un impozit de 25% pentru banii primiți de organizațiile ungare de la entități din afara țării.

Măsura face parte din așa-numitul ”Plan Soros”, care include și un pachet legislativ destinat să reglementeze activitățile organizațiilor care ar fi avea legături și ar fi finanțate de miliardarul american, acuzat de propaganda Guvernului Orban că ar derula acțiuni împotriva statului ungar.

De asemenea, George Soros e acuzat că vrea ”să inunde" Europa cu refugiați pentru a dilua ”identitatea creștină și națională" a continentului. Inutil de spus că nu există dovezi care să susțină afirmațiile Budapestei.

Inițiativa vizează toate organizațiile care se ocupă de refugiați și, în același timp, primesc finanțare externă. Angajații străini ai acestor organizații vor putea fi expulzați mai ușor din țară.

Pachetul legislativ trebuie să primească și votul Parlamentului.

Anul trecut a fost adoptată deja o lege care obligă toate organizațiile non-guvernamentale care primesc finanțare externă în valoare de peste 24.000 de euro anual sunt obligate să se înregistreze ca organizații finanțate din străinătate.

În prezent, legea face obiectul procedurilor de încălcare a dreptului comunitar.