Partidul LMP va organiza un protest pe 23 mai împotriva construirii celei de-a doua fabrici de acumulatore în Debrețin. Și o fabrică este prea mult, darămite două - au spus organizatorii protestului.

"Și una este prea mult! Protest împotriva noii fabrici de baterii din Debrețin": sub acest slogan va organiza un protest partidul Politica Poate Fi Altfel (LMP), pe data de 23 mai, la ora 18:00, pe strada Csapó din Debrețin, scrie Nepszava.

Organizatorii demonstrației au amintit pe pagina de Facebook că ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, Lajos Kósa, deputat pentru zona Debrețin în Legislativul de la Budapesta, și primarul orașului Debrețin, László Papp, au anunțat construirea unei alte fabrici de acumulatoare în Debrețin, fără consultarea populației.

"Este inacceptabil că László Papp și Guvernul Orbán au fost de acord, în secret, fără consultarea populației, cu construirea celei de-a doua fabrici de acumulatoare în Debrețin, în pofida protestului ferm al locuitorilor orașului. Prin această decizie Guvernul și primarul renunță la terenurile agricole, resursele de apă și aerul curat din Debrețin pentru a umple buzunarele marilor companii străine”, a atras atenția LMP.

"Poporul ungar nu are niciun beneficiu de pe urma acestor fabrici, care vor transforma țara într-o colonie de baterii. Chiar și o fabrică de baterii este prea mult pentru Debrețin, darămite două", a precizat formațiunea, lansând un apel locuitorilor orașului să participe "la acest protest comun".

Sursa: RADOR