Ungaria va contesta la CJUE planul Uniunii Europene de instituire a unor cote obligatorii de redistribuire a refugiaților, dacă Parlamentul va valida această propunere în decembrie, a declarat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

"Ungaria nu vrea să accepte niciun migrant care a fost expulzat. Poziția noastră este că ei ar trebui expulzați în Grecia", țara prin care au intrat în Uniunea Europeană, a afirmat, joi, Janos Lazar, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Lazar a susținut că mai multe state occidentale au notificat Ungaria despre intenția lor de a returna către această țară 40.000 de migranți. 

La sfârșitul lunii septembrie, Janos Lazar a anunțat că Executivul de la Budapesta propune desfășurarea unei dezbateri parlamentare pentru a afla poziția partidelor în ceea ce privește sistemul de cote de refugiați, înainte de a decide dacă se va adresa Curții Europene de Justiție. 

Guvernul slovac a semnalat deja, în septembrie, că va sesiza CJUE în legătură cu decizia Uniunii Europene de a obliga statele membre să preia, prin cote de redistribuire, 120.000 de refugiați.