Focuri de armă au fost auzite, miercuri, lângă intrarea în Palatul Dolmabahce din Istanbul, un obiectiv turistic foarte frecventat, unde se află și birourile premierului din acest oraș. Două persoane înarmate au fost reținute.

Un alt incident a avut loc în sud-estul țării, unde opt soldați au fost uciși, într-un atac cu bombă atribuit militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
Suspecții au fost reținuți în timp ce încercau să fugă spre Consulatul Germaniei.

Autoritățile din Istanbul au precizat că atacatorii fac parte dintr-o grupare teroristă și că au luat parte, pe 8 august, la un atac asupra sediului Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din acest oraș.

Agenția Anadolu, citată de BBC, informează că este căutat un al treilea suspect. 

AFP relatează că în fața palatului a fost auzită și explozia unei bombe. Un polițist a fost rănit ușor. 

La fața locului au fost trimise ambulanțe, iar zona a fost izolată de poliție.

Un alt incident a avut loc, miercuri, în sud-estul Turciei, în provincia Siirt, unde o bombă controlată de la distanță a explodat pe un drum, în momentul trecerii unui vehicul militar, relatează Reuters. Opt soldați au fost uciși, iar alți șapte au fost răniți.

Atacul nu a fost revendicat, dar armata îi acuză pe militanții PKK.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat grupare teroristă de către Turcia, SUA și UE, a lansat o luptă armată împotriva guvernului turc în 1984. Peste 40.000 de persoane și-au pierdut viața în conflictul dintre PKK și autoritățile de la Ankara.