Ministerul apărării de la Varșovia consideră că Rusia s-a blocat în Ucraina la fel cum s-a întâmplat în Cecenia sau în Afganistan, astfel că acest război ar mai putea dura luni de zile.

Într-un interviu pentru cotidianul La Razon, ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a calificat ca fiind dificilă întrebarea referitoare la momentul încheierii războiului din Ucraina.

"Aceasta este o întrebare dificilă... Pornind de la amploarea forțelor și a mijloacelor și de la modul în care se desfășoară acum ostilitățile în Ucraina, mă tem că nu vorbim de săptămâni, ci de luni. Rusia este blocată în Ucraina - așa cum a fost înainte în Cecenia și în Afganistan Retragerea din război acum ar însemna recunoașterea greșelii de către Kremlin și nevoia de a face față consecințelor acestui atac barbar", consideră Błaszczak.

Ministrul polonez al apărării a subliniat că asistența militară acordată Ucrainei și presiunea economică asupra Federației Ruse sunt cele mai eficiente forme de contracarare a acțiunilor invadatorilor.

"Nu trebuie să ne simțim obosiți în a sprijini Ucraina, această națiune luptă și pentru libertatea noastră, pentru libertatea și valorile Europei", a adăugat demnitarul polonez.

Sursa: RADOR