EurActiv.com a discutat, într-o primă dezbatere cu membri ai Parlamentului European despre rolul antreprenoriatului, despre Erasmus Plus, precum și despre modul în care acesta poate să aducă politicienii mai aproape de tinerii europeni.

În primul dintre dezbaterile noastre cu membri ai Parlamentului European, vom discuta despre rolul antreprenoriatului, Erasmus Plus, precum și modul în care să aducă politicieni mai aproape de tinerii europeni.

Într-o perioadă de criză pentru Europa, cum pot tinerii să-și păstreze credința în proiectul european?

EurActiv.com începe o nouă serie de dezbateri prin care explorează rolul Parlamentului European în realizarea unor politici eficiente, care vor avea un impact direct în viața tinerilor Europei.

Odată cu îmbătrânirea populației din Europa, tinerii de astăzi vor trebui să ducă povara unei populații în vârstă.

Iar pentru a face acest lucru, ei vor avea nevoie de locuri de muncă de înaltă calificare, precum și de motivația de a păstra o carieră flexibilă într-o economie diversificată.

Invitații au fost Tom Vandenkendelaere (PPE - Creștin-Democrați, Belgia), Terry Reintke (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană, Germania) și Liadh Ní Riada (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, Irlanda).