Într-un interviu acordat Die Presse, premierul maghiar a dezvăluit intenția de a construi un gard și pe anumite porțiuni din frontiera cu Croația. Ar fi al treilea după cel de la granița cu Serbia și cel anunțat la granița cu România.

Gardul de la frontiera cu Serbia are o lungime de 175 de kilometri. Viktor Orban a confirmat și construcția gardului de la granița cu România. Întrebat cât vor dura lucrările, premierul de la Budapesta a răspuns că „Ungaria are experiență”. Însă Orban nu mizează numai pe obstacolul fizic, ci mai ales pe efectul legilor înăsprite care prevăd că trecerea ilegală a frontierei nu mai este contravenție, ci infracțiune.

Șeful diplomației maghiare a anunțat în context că punctul de trecere a frontierei de la Roszke va fi inchis pentru o perioada de 30 de zile după ciocnirile violente de astăzi. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera refugiații care vroiau să treacă frontiera cu Serbia. Ministrul de externe a calificat comportamentul refugiaților drept „inacceptabil”.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați a cerut, în schimb, Ungariei să își deschidă frontiera pentru refugiați subliniind că Serbia nu poate face față situației. Încercând să aplaneze conflictul, Belgradul a anunțat că trimite trupe militare la graniță pentru a evita alte ciocniri. Ungaria a anunțat arestarea a 29 de persoane în urma ciocnirilor.