Premierul ungar, Viktor Orban, i-a îndemnat vineri pe conaționalii săi să ia parte la consultarea publică pe care intenționează să o organizeze guvernul său cu privire la așa-zisul "plan Soros" de a aduce în Europa câte un milion de refugiați pe an.

Consultarea națională, la care ungurii vor fi întrebați dacă, în opinia lor, Ungaria ar trebui sau nu să devină un stat de imigranți, va ajuta această țară să se apere de migrație, a subliniat Viktor Orban într-un interviu acordat postului public ungar de radio, citat de MTI și preluat pe Agerpres.

El a explicat că "planul Soros" a fost publicat chiar de către George Soros și conține un plan de acțiune în opoziție cu propunerile Guvernului de la Budapesta.

Orban a mai spus că "birocrații de la Bruxelles" lucrează la implementarea "punct cu punct a planului Soros", dar acesta nu va obține un vot favorabil unanim în Consiliul de Miniștri al UE pentru că Ungaria se va opune.

Premierul și-a exprimat convingerea că plebiscitul va arăta comunității internaționale că "marea majoritate a comunității naționale ungare împărtășește același punct de vedere cu premierul".