"Vestul va cădea": Viktor Orbán a răspândit sloganuri naționaliste și xenofobe în discursul său privind starea naţiunii. Șeful Guvernului ungar candidează pentru un nou mandat la alegerile din aprilie.

 Viktor Orban a profitat de discursul de duminică privind starea naţiunii pentru a combate migraţia şi refugiaţii: "Norii negri deasupra Europei sunt provocaţi de migraţie”. "Naţiunile vor înceta să existe, Occidentul va cădea, în timp ce Europa nici nici măcar nu va observa că a fost invadată”, a declarat Orban, care se pregăteşte să obţină un nou mandat după alegerile generale din aprilie, notează Spiegel Online.

Premierul ungar a avertizat că în curând marile oraşe europene ar putea avea o populaţie predominant musulmană şi a acuzat Berlinul, Bruxellesul şi Parisul că "au deschis uşa pentru declinul creştinismului şi răspândirea islamului".

El a făcut apel la crearea unei alianţe globale împotriva migraţiei

Politica din Ungaria, în schimb, a scăpat de "euro-bla-bla, liberalismul pedant şi aerul fierbinte al corectitudinii politice", a spus Orban.

Imitând sloganul lui Donald Trump, premierul Viktor Orban a susţinut că "Pentru noi, Ungaria este pe primul loc".

ONG-urile, ameninţare cu închiderea

În condiţiile în care Parlamentul de la Budapests urmează să înceapă dezbaterile la proiectul de lege care ar impune reguli noi pentru ONG-urilor ce lucrează cu refugiaţii, Viktor Orban a lansat o serie de ameninţări la adresa acestora: "Dacă nu vor să îşi oprească activităţile periculoase, pur şi simplu le vom expulza".

Conform proiectelui de lege, ONG-urile care lucrează cu refugiaţi şi plătesc finanţare externă vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanţările externe. Angajaţii lor ar putea primi interdicţia de a intra în centrele de refugiaţi din apropierea graniţelor ţării.