"Vestul va cădea": Viktor Orbán a răspândit sloganuri naționaliste și xenofobe în discursul său privind starea națiunii. Șeful Guvernului ungar candidează pentru un nou mandat la alegerile din aprilie.

 Viktor Orban a profitat de discursul de duminică privind starea națiunii pentru a combate migrația și refugiații: "Norii negri deasupra Europei sunt provocați de migrație”. "Națiunile vor înceta să existe, Occidentul va cădea, în timp ce Europa nici nici măcar nu va observa că a fost invadată”, a declarat Orban, care se pregătește să obțină un nou mandat după alegerile generale din aprilie, notează Spiegel Online.

Premierul ungar a avertizat că în curând marile orașe europene ar putea avea o populație predominant musulmană și a acuzat Berlinul, Bruxellesul și Parisul că "au deschis ușa pentru declinul creștinismului și răspândirea islamului".

El a făcut apel la crearea unei alianțe globale împotriva migrației

Politica din Ungaria, în schimb, a scăpat de "euro-bla-bla, liberalismul pedant și aerul fierbinte al corectitudinii politice", a spus Orban.

Imitând sloganul lui Donald Trump, premierul Viktor Orban a susținut că "Pentru noi, Ungaria este pe primul loc".

ONG-urile, amenințare cu închiderea

În condițiile în care Parlamentul de la Budapests urmează să înceapă dezbaterile la proiectul de lege care ar impune reguli noi pentru ONG-urilor ce lucrează cu refugiații, Viktor Orban a lansat o serie de amenințări la adresa acestora: "Dacă nu vor să își oprească activitățile periculoase, pur și simplu le vom expulza".

Conform proiectelui de lege, ONG-urile care lucrează cu refugiați și plătesc finanțare externă vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanțările externe. Angajații lor ar putea primi interdicția de a intra în centrele de refugiați din apropierea granițelor țării.