Președintele American Barack Obama urmează să se ducă luna viitoare în Cuba, după reluarea relațiilor diplomatice între cele două țări anul trecut.

Potrivit surselor ABC News, președintele Barack Obama va face o vizită în Cuba luna viitoare, prima în peste 80 de ani a unui președinte american în această țară.

Anunțul oficial ar urma să fie făcut joi.

Vizita este programată pentru 21-22 martie, înainte de cea din Argentina, relatează ABC News.

Mai multe surse diplomatice au confirmat pentru CNN vizita liderului de la Casa Albă la Havana. Una dintre surse a precizat că vizita va fi scurtă.

Decizia vine la 15 luni de la promisiunea făcută de Obama președintelui cubanez Raul Castro privind redeschiderea canalelor diplomatice între cele două state.

De atunci, SUA și Cuba au avut o serie de negocieri diplomatice, iar în vara anului trecut și-au redeschis ambasadele. Recent s-a ajuns la un acord privind reluarea zborurile comerciale. 

Ultimul președinte care a vizitat insula aflată la peste 100 kilometri sud de Florida a fost Calvin Coolidge, în 1928, cu ocazia unei reuniuni la Havana a Conferinței anuale a statelor americane.

În 2002, fostul președinte Jimmy Carter a vizitat Cuba, la invitația președintelui de atunci Fidel Castro. Carter a mai fost în Cuba și în 2011.