Președintele american Donald Trump și-a început turneul în străinătate cu o vizită la unul dintre cei mai importanți aliați din regiune: Arabia Saudită. Cu câteva ore mai devreme, o rachetă a fost lansată din Yemen către Riad.

UPDATE Regele saudit Salman bin Abdulaziz l-a decorat pe Donald Trump cu „Medalia de Aur”, cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui civil în Arabia Saudită pentru eforturile liderului american de a consolida relațiile bilaterale și de a răspândi pacea și stabilitatea în întreaga lume, a anunțat curtea regală saudită, relatează DPA și Reuters, citate de Agerpres.

Donald Trump și-a inaugurat turneul în străinătate sâmbătă cu o vizită la Riad, capitala Arabiei Saudite.

Potrivit oficialilor saudiți, în timpul acestei vizite se vor încheia acorduri politice și comerciale și va impulsiona lupta comună împotriva militanților islamiști. Donald Trump are programate întâlniri în cursul după-amiezii cu conducătorii regatului saudit, inclusiv cu regele Salman, iar duminică va rosti un discurs în fața a aproximativ 50 de lideri ai lumii arabo-musulmane.

Donald Trump va efectua următoarele vizite în Israel, în teritoriile palestiniene, la Vatican, la summitul NATO de la Bruxelles și în Sicilia, pentru o reuniune la vârf a G7.

O rachetă a fost aproape de a strica vizita lui Trump

Cu doar câteva ore înainte ca președintele SUA să aterizeze pe teritoriul saudit, rebelii houthi din Yemen au lansat o rachetă balistică asupra capitalei Arabiei Saudite.

Racheta a fost doborâtă, însă, de apărarea antiaeriană la 180 de kilometri la sud-est de Riad.