Vladimir Putin a recunoscut joi că informațiile din PanamaPapers sunt corecte, dar a dat asigurat că ele nu dezvăluie nimic ilegal. Președintele rus a acuzat Statele Unite că se află în spatele acestui dosar.

"Oricât de ciudat ar părea, aceste informații sunt reale. Dar am impresia că nu vin de la jurnaliști, ci de la avocați, ținând cont de modul în care sunt prezentate", a declarat, joi, liderul de la Kremlin, în dialogul său anual cu rușii, transmis în direct, potrivit The Guardian.

"Concret, ele nu acuză pe nimeni de nimic, ci doar încearcă să provoace confuzie, afirmând că unii dintre prietenii mei sunt implicați în afaceri și sugerând că o parte din banii din firmele offshore ajung la oficiali, inclusiv la președinte”, a mai spus Putin.

El a reiterat acuzațiile potrivit cărora dezvăluirile din PanamaPapers fac parte dintr-un complet occidental menit să discrediteze Rusia.

În ceea ce-l privește pe Serghei Roldughin, supranumit "violoncelistul lui Putin”, care a avut trei companii offshore și afaceri de sute de milioane, președintele rus a susținut că acesta și-a cheltuit toți banii pe instrumente muzicale.

Totodată, Putin a susținut că ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a primit dosarele de la o sursă anonimă, este deținut de banca americană Goldman Sachs.

Afirmația a fost dezmințită imediat de Stefan Hilscher, directorul managerial al Süddeutsche Zeitung.