Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat vineri că Uniunea Europeană este pregătită să adopte "noi sancțiune dure" dacă președintele rus Vladimir Putin "nu oprește războiul pe care l-a declanșat" în Ucraina.

"Suntem hotărâți, suntem deciși, suntem uniți", a declarat ea la Bruxelles, alături de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Uniunea Europeană este hotărâtă să îl facă pe președintele rus Vladimir Putin "să plătească un preț", a subliniat ea.

Ursula von der Leyen a mai spus că sancțiunile masive împotriva Rusiei au fost posibile datorită unei cooperări strânse cu SUA.

"Cooperarea UE-SUA este baza acestui răspuns eficient", a afirmat șefa Comisiei Europene, adăugând că multe țări s-au aliniat apoi la aceste măsuri pentru a sancționa Rusia.

La rândul său, șeful diplomației americane Antony Blinken a declarat că SUA și UE trebuie să mențină presiunea asupra Rusiei pentru a o face să oprească războiul din Ucraina.

"Din păcate, este posibil ca acest conflict din Ucraina să nu se termine imediat. Este tragic, este oribil. Trebuie să menținem presiunea asupra Rusiei până când se oprește, până când se termină războiul", a afirmat el după o reuniune cu omologii săi din NATO și mai multe întâlniri cu liderii UE.