Volodimir Zelenski a "propus să meargă într-o direcție mai îndrăzneață " pentru a contracara forțele ruse care invadau Ucraina, scrie The Washington Post.

Volodimir Zelenski ar fi "propus să meargă într-o direcție mai îndrăzneață. Să ocupe sate rusești pentru a face presiune asupra Moscovei și să bombardeze un oleoduct care transporta petrol rusesc către Ungaria, membră a NATO. În privat, Zelenski ar fi încercat să obțină rachete cu rază foarte lungă de acțiune pentru a lovi ținte în interiorul frontierelor Rusiei", notează La Libre Belgique.

Președintele era ascultat în timp ce vorbea cu colaboratori de înalt nivel și șefi militari.

The Washington Post scoate în evidență această sugestie a președintelui ucrainean care "a câștigat încrederea guvernelor occidentale refuzând să utilizeze armele pe care ele i le furnizau pentru atacuri în interiorul Rusiei și concentrându-se pe forțele ruse în interiorul frontierelor Ucrainei", dar care intenționa altceva "în spatele ușilor închise". 

Când a fost întrebat despre posibilitatea de a ocupa anumite părți ale Rusiei, Zelenski a calificat drept "fantasmagorii" afirmațiile serviciilor de informații americane. El și-a apărat totuși dreptul de a utiliza tactici neconvenționale pentru apărarea țării sale.

"Ucraina are tot dreptul să se protejeze și asta facem. Ucraina nu a ocupat pe nimeni", amintea președintele.

"Când au murit atâția oameni, când au fost atâtea morminte și poporul nostru a fost torturat, sunt sigur că trebuie să folosim toate stratagemele", a mai spus el.