Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat vineri că în România va începe construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Constanța de orașul polonez Gdansk.

" (...) Acum vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo", a declarat ambasadorul SUA  la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie.

În discursul său, acesta a afirmat că "România a sprijinit toate inițiativele noastre economice și tehnologice, de la rețele 5G incoruptibile, până la bio-tehnologie".

Zuckerman a adăugat că România este un lider, la nivel regional, în producția de petrol și gaze naturale, în extracția mineralelor și agricultură și a apreciat că țara noastră susține Statele Unite la toate forumurile internaționale la care participă.