În cadrul unei videoconferințe de la începutul lunii februarie privind narativele dezinformării în contextul campaniilor de vaccinare, Sistemul European de Alertă Rapidă (RAS) a apreciat modul de comunicare a Comitetului național de vaccinare.

Evaluarea Diviziei de Comunicare Strategică a Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a urmărit atât perspectiva informațiilor comunicate pe platforma ROVaccinare, cât și calitatea datelor diseminate în spațiul public, anunță CNCAV printr-o informare de presă.

"Capacitatea României de a gestiona campania de vaccinare și a autorităților responsabile de a fi „hands on", în special în contextul fenomenului dezinformării, a fost, de asemenea, remarcată în cadrul reuniunii. La rândul lor, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat platforma, în contextul în care aceștia continuă să dezvolte activitățile de tip „myth busting" pe secțiunile website dedicate ale CE”, a afirmat șeful SEAE, Lutz Guellner.

Criteriile de evaluare au avut în vedere respectarea calendarului editorial pentru Consiliul UE, Consiliul European și comunicarea Comisiei Europene, materialele de promovare și elementele de identitate vizuală ale campaniei de vaccinare în rândul populației.

Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat modul în care au fost gestionate informațiile apărute în contextul fenomenului de dezinformare și modul de reacție al autorităților responsabile pentru combaterea știrilor false.

De asemenea, a fost apreciat conținutul editorial al platformei de informare, armonizat principiilor de comunicare stabilite la nivel european. (Detalii aici)