Din rezerva comună de medicamente a UE au fost livrate astăzi mai multe măști de protecție de tip FFP2 în Macedonia de Nord și Muntenegru.

Săptămâna trecută au fost livrate măști de protecție în Italia, iar în acest weekend au fost distribuite mai multe loturi de măști de protecție de tip FFP2 în Spania, Italia și Croația din rezerva rescEU – prima rezervă europeană comună de echipamente medicale, creată luna trecută pentru a ajuta țările afectate de epidemia de coronavirus.

România și Germania sunt primele state membre care găzduiesc rezerva rescEU și sunt, prin urmare, responsabile de achiziționarea echipamentelor, Comisia finanțând 100 % din active, cum ar fi echipamentele individuale de protecție.

 


Sprijinul oferit luni vine după ce echipamente de protecție au fost oferite celor două state din Balcanii de Vest de către Austria, prin Mecanismul de protecție civilă al UE. 

La acest Mecanism participă toate statele membre, Marea Britanie în perioada de tranziție, și state țări din afara UE, printre care Macedonia de Nord și Muntenegru.